02188895395

info@mtiba.org.ir

کاهش حداکثری کاربرد چوب در صنعت ساختمان با محصولات فیبورد

1404-08-12
8مشاهده
مدیر سایت
کاهش حداکثری کاربرد چوب در صنعت ساختمان با محصولات فیبورد

بر اساس آمارهای اعلام شده، نیاز صنایع چوب و کاغذسازی کشور سالانه رقمی بین ۱۲ تا ۱۳ میلیون مترمکعب چوب است که ۵ تا ۵.۵ میلیون مترمکعب از محل تولید داخل و مابقی با واردات تامین می‌شود.
پروژه دولت این است که با توسعه زراعت چوب در سطح 450 هزار هکتار از اراضی کشور ظرف مدت 5 سال (آغاز طرح از سال 1402) و کشت گونه‌هایی چون صنوبر و اکالیپتوس، زمینه را برای کاهش واردات و وابستگی به سایر کشورها در تامین چوب مهیا کند. شاید همه ما روزانه تردد ده‌ها کامیون حامل چوب به مراکز و کارگاه‌های تولید مصنوعات چوبی به خصوص در زمینه تولید مبلمان و دکوراسیون داخلی در سطح جاده‌های برون‌شهری و حتی درون شهرها باشیم اما تا به حال به این موضوع فکر کرده‌ایم که هریک از این درختان قطع شده در واقع حکم ریه‌هایی برای تامین اکسیژن نقاط مختلف کشور را دارند و باید نهایت کوشش خود را بکار بگیریم که از قطع بی‌رویه درختان چه از جنگل‌های سرسبز شمال و چه جنگل‌های زاگرس و سایر مناطق جلوگیری کنیم؟
واقعیت آن است که برخورد قهری در این زمینه تا حدی جوابگو است و هر کاری کنیم باز هم قامت رعنای درختان و جنگل‌ها قربانی تبر سودجویان می‌شود.طبق اعلام معاون سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری کشور برای تامین چوب مورد نیاز کشور باید حدود 900 هزار هکتار زمین به زراعت چوب اختصاص یابد که البته به دلیل اقتصادی نبودن نسبت به سایر محصولات کشاورزی، این مساله تحقق نیافته است. این موضوع نشان می‌دهد که همچنان بخش اعظم چوب مورد نیاز کشور باید از طریق واردات تامین شود و طبق آمار، سالانه ۷۰۰ تا ۸۰۰ میلیون دلار صرف واردات چوب می‌شود.
نکته اینجاست که کمتر به این موضوع حتی در میان مراجع ذیصلاح و تصمیم گیر توجه شده است که با پیشرفت تکنولوژی به خصوص در زمینه نوآوری‌های حوزه تولید مصالح ساختمانی، ممکن است محصولاتی تولید شود که اگر نگوییم مصرف چوب در بخش‌های سازه و همچنین دکوراسیون داخلی (که سهم عمده‌ای از مصرف چوب را به خود اختصاص داده است) به صفر برساند، دست کم می‌تواند آن را به حداقل ممکن کاهش دهد. سال‌هاست که در کشورهای پیشرفته و مترقی، ورق‌هایی از مواد معدنی تولید می‌شود که با خواص ارزشمندی چون نسوز بودن، عایق صدا، ضد قارچ، کپک و حشره، قابل بازیافت و ضد رطوبت از آنها برای صنعت ساختمان استفاده می‌شود و این متریال جدید جایگزینی مطمئن برای مصرف چوب هم در بخش سازه و هم در بخش دکوراسیون داخلی به شمار می‌آیند. اما در ایران هم این محصولات شگفت‌انگیز تولید می‌شود و شاید بسیاری از دست‌اندرکاران صنعت ساختمان اعم از انبوه‌سازان، مهندسان، معماران و حتی فعالان عرصه تولید مشتقات دکوراسیون داخلی چندان از بودن این محصولات مطلع نباشند ولی اینجا ما اعلام می‌کنیم که گروه صنعتی فیبو در راستای توسعه پایدار و ساخت خانه‌هایی منطبق با استانداردهای بین‌المللی و البته به حداقل رساندن مصرف چوب و خروج سالانه صدها میلیون دلار ارز از کشور برای واردات این محصول، اکنون با ورق‌های تولیدی خود با نام «فیبورد» در کنار فعالان صنعت ساختمان و همچنین حوزه دکوراسیون داخلی قرار دارد.
درباره فیبو
گروه صنعتی فیبو، تولیدکننده مصالح ساختمانی نوین در حوزه ساخت‌وساز خشک است و عمده هدفی که این مجموعه دنبال می‌کند، پایدارسازی هرچه بیشتر سازه‌ها با ترویج کاربرد متریال ساختمانی سبز است. فیبو با شعار توسعه پایدار و مطابق با استانداردهای 17 گانه سازمان ملل متحد در صدد آن است که به انسان‌ها خدمت کند زیرا مسکن اساسی‌ترین نیاز هر خانواده است و ساخت خانه‌هایی ایمن، ضد حریق و البته دوستدار محیط‌زیست در برنامه کاری این گروه صنعتی قرار دارد.ورق‌های تولیدی گروه صنعتی فیبو در ابعاد 1.22 در 2.44 قابلیت چاپ طرح و نقش با استفاده از دستگاه‌های پرینتر مخصوص را دارند؛ علاوه بر این ورق‌ها می‌توانند لمینت شوند و به عنوان روکش برای دیوارهای داخلی، کف، سقف و نماهای بیرونی ساختمان مورد استفاده قرار گیرند ضمن اینکه این ورق‌ها می‌توانند خاصیت عایق صدا را به دیوارها اضافه کنند.
گروه صنعتی فیبو نه تنها در زمینه تولید و فروش ورق‌های خام و پرینت و لمینت شده فعال است بلکه از این ورق‌ها دیوارهای پیش ساخته به صورت ساندویچ پانل با نام تجاری FSP با ضخامت‌های گوناگون از 3 تا 20 سانتیمتر در کارگاه‌هایی که به صورت فرانچایز در نقاط مختلف کشور احداث شده‌اند، تولید می‌شوند.
FSP های تولیدی گروه صنعتی فیبو به عنوان دیوارهای جداکننده داخلی و همچنین دیوارهای پیرامونی در ساختمان‌ها به کار می‌روند و چون در زمره متریال خشک قرار دارند، نیاز به مصرف آب را به صفر می‌رسانند و افزایش چشمگیر سرعت ساخت همراه با خواصی چون عایق صدا و ضد رطوبت و قابلیت بازیافت را دارند. هم‌اکنون نمونه‌های ساندویچ پانل فیبو (FSP) و همچنین ورق‌های خام و ورق‌های CNC که در ادامه به توضیح آن خواهیم پرداخت در Showroom گروه صنعتی فیبو به آدرس خیابان ولیعصر- بالاتر از ظفر- برج کیان- طبقه منفی یک برای علاقه‌مندان قابل بازدید است. اما جدیدترین تولید گروه صنعتی فیبو، ورق‌های وکیوم CNC است که کاربرد اصلی آن در دکوراسیون داخلی و حتی به عنوان سقف کاذب در بناها است.
واگذاری فرانچایز کارگاه‌های وکیوم CNC با درآمد ماهانه 7500 دلار مدتی است آغاز شده و به کارآفرینان و افرادی که دنبال اجرای ایده‌های پردرآمد هستند، توصیه می‌کنیم راهنمایی و اطلاعات لازم را از کارشناسان فروش فیبو دریافت کنند.
مزیت تولیدات فیبو در دکوراسیون داخلی
برای بیان اهمیت این محصولات، بار دیگر به آمار و اطلاعات ابتدای این مقاله باز می‌گردیم که سالانه به حدود 13 میلیون مترمکعب چوب در کشور برای صنایع دکوراسیون و کاغذسازی‌ها نیاز است و از آنجا که بخش بزرگی از این نیاز باید وارد کشور شود، از این رو باید رقمی حدود 800 میلیون دلار در سال صرف واردات چوب به کشور شود. حالا فکر کنید که محصولی جدید در کشور تولید می‌شود که کاملا می‌تواند کارکردهای چوب در صنعت دکوراسیون داخلی را داشته باشد و مزید بر آن دارای خواصی چون نسوز بودن، ضد رطوبت، ضد قارچ و حشره و کپک و البته کاملا قابل بازیافت است و حتی می‌تواند صدها میلیون دلار منفعت برای اقتصاد ملی با توجه به بی‌نیاز شدن از واردات چوب، ایجاد کند.
منابع طبیعی و جنگل‌ها سرمایه‌های ارزشمند کشورمان هستند که هر کسی باید مسئولانه در راستای صیانت از آنها گام بردارد و گروه صنعتی فیبو هم با شعار توسعه پایدار (Sustanability) رو به تولید متریالی آورده است که علاوه بر ارزش‌ها و مزایایی که در صنعت ساختمان و دکوراسیون داخلی دارد، در نهایت منجر به صیانت از ریه‌های زمین که همانا جنگل‌ها و محیط‌زیست هستند، می‌شود.
تصور کنید همه مصنوعات چوبی اعم از کابینت، درب‌های آپارتمانی، کمد، فایل و مبلمان با متریالی به نام فیبورد ساخته شوند، ببینید چه اتفاقی می‌افتد دیگر کسی به فکر قطع درختان نمی‌افتد و دولت هم شاید فقط برای تامین نیاز کارخانه‌های تولید کاغذ ناگزیر به واردات چوب باشد که آن هم به حداقل ممکن خواهد رسید.
ما به عنوان گروه صنعتی فیبو حضورمان را با محصولاتی مدرن، سبز و دوستدار محیط‌زیست با خواص چندگانه از جمله نسوز بودن در عرصه صنعت ساختمان و دکوراسیون داخلی اعلام می‌کنیم و به همه دست‌اندرکارانی که مسئولانه به فکر پاسداشت محیط‌زیست و جنگل‌ها هستند، دست دوستی می‌دهیم.
آدرس وبسایت گروه صنعتی فیبو:
www.fiboiran.com

نظرشما

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

*

نوشته های مرتبط


گزارش تصویری کنفرانس ملی راهبردهای اقتصاد مسکن، انبوه‌سازی و معماری پایدار . . .

1دقیقه
ادامه مطلب

گزارش کامل افتتاح دومین نمایشگاه بین المللی فناوری های نوین ساخت و ساز . . .

1 دقیقه
ادامه مطلب

جزییات کامل برگزاری دوره آموزشی اجرا و نظارت سیستم قاب سبک فولادی (LSF) . . .

1 دقیقه
ادامه مطلب

بررسی و هم‌افزایی در مسیر توسعه: نشست مشترک هیأت‌رئیسه و هیأت‌مدیره انجمن تولیدک . . .

1 دقیقه
ادامه مطلب

گزارش روابط عمومی انجمن تولیدکنندگان و فناوران صنعتی ساختمان سومین گردهمایی عموم . . .

1 دقیقه
ادامه مطلب